Како да ја одржувате и одржувате машината за пакување на четката за заби за време на употребата?

Добра машина за пакување четки за заби/машина за пакување четки за заби е незаменлива индустриска опрема во процесот на сечија употреба.Треба да го поправиме и одржуваме.Ајде да зборуваме за сечие одржување на автоматската машина за пакување.Нега и одржување:
1. Машината за пакување на четката за заби треба да се користи во услови каде што температурата е -10℃-50℃, релативната влажност на воздухот не надминува 85%, а околната атмосфера е отпорна на корозивен гас, прашина и нема ризик од запаливост.
Како и автоматската машина за пакување и единицата за ладење, оваа машина за пакување четки за заби е трифазно коло за напојување со префрлување од 380 V.
2. За да се обезбеди нормално функционирање на пумпата за четка за заби за машината за пакување на четката за заби, не може да се дозволи моторот на пумпата за четка за заби да се ротира.Автоматската машина за пакување за тродимензионален заштитен филм за масло чај треба често да се проверува.Обично, преостанатото масло е 1/2-3/4 од прозорецот за масло (не повеќе од тоа).Треба да се замени со ново масло (обично, треба да се замени еднаш на секои два месеци, а во ред е да се користи бензин за четкичка за заби 1# или бензин и масло за подмачкување возила 30#).
3. Системот за филтер за седимент треба често да се расклопува и склопува (обично се чисти еднаш на секои 1-2 месеци, доколку фрагментите од пакувањето се кристализираат, времето на чистење треба да се намали).
4. По 2-3 месеци континуирано работење, капакот 30 треба да се отвори за да се додаде маст за подмачкување на задниот дел и нерамнината на главниот прекинувач на напојувањето и да се подмачкува континуираното однесување на електричната грејна шипка според ситуацијата со апликацијата.
5. Треба да се вршат чести инспекции на тројните делови 24 на ослободување под притисок, филтрација и органски отпаден гас за да се осигура дека има автомобилско масло (путер за подмачкување) во ознаката за органски отпаден гас и масло и дека нема вода во филтерот чаша.
Кликнете за да додадете опис на сликата (до 60 зборови)
6. Грејната лента и силиконската заптивна лента треба да се поврзат една со друга за чистење и не треба да се валкаат со нечисти работи за да се спречи оштетување на квалитетот на заптивањето.
7. На електричната грејна шипка, вториот слој на паста под грејната плоча е штетен за обвивката на кабелот.Кога е оштетен, треба веднаш да се замени за да се спречи дефект на краток спој.
8. Клиентот го резервира работниот пневматски контролен вентил и пневматскиот контролен вентил за полнење гориво.Работниот притисок на машината за пакување четкички за заби е поставен на 0,3 MPa, што е погодно за споредба.
9. Не смее да се дозволи машината за пакување на четкичката за заби да биде поставена искривена и удирана во текот на целиот транспортен процес, а камоли да се става на врвот за транспорт.
10. Машината за пакување четка за заби мора да има сигурна заштита за заземјување за време на складирањето.
11. Строго е забрането да ги ставате рацете под електричната грејна шипка за да избегнете повреда.Во случај на критични ситуации, прекинувачкото коло за напојување веднаш се исклучува.
12. Кога работите, прво проветрувајте природно, а потоа вклучете ја струјата.Кога ја затворате опремата, прво затворете ја програмата, а потоа воздухот целосно се исцрпува.


Време на објавување: 26 април 2022 година